Titel
9 August 2017
Culilied: Humus
Timewarp Inc - Humus

nodig: (voor 4 personen)
* 350 g kikkererwten, 24 uur geweekt
* 1 klein gedroogd rood pepertje
* ½ theelepel komijnzaad
* zout en zwarte peper uit de molen
* 1 teen knoflook, gepeld
* 4 eetlepels extra virgin olijfolie
* citroensap naar smaak (ongeveer 2 eetlepels)

bereiden:
Spoel de geweekte kikkererwten. Breng ze aan de kook met zoveel vers water dat ze onder staan en kook ze in ongeveer half uur gaar. Schuim ze af als dat nodig is. Laat ze uitlekken en bewaar een beetje van het kookwater.
Stamp in een vijzel het pepertje, de komijn en een theelepel zout fijn. Hak in een foodprocessor de knoflook fijn, doe er vervolgens de kikkererwten, het pepertje, de komijn en de tahini bij en draai er een gladde puree van. Roer er zout, peper, de olie en citroensap naar smaak door. Als je de humus wat dunner wilt hebben, roer er dan zoveel van het bewaarde kookwater van de kikkererwten door totdat je de perfecte humus hebt. Dat is alles!

(Komijnzaad is nog veel lekkerder als je het eerst even roostert in een droge koekenpan.)

Labels:

Comments: Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]





<< Home
Info
www.radiokees.nl
envelop e-mail
podcast

Subscribe to
Posts [Atom]

Delen

Follow radiokees on Twitter



Archives

credits:
ontwerp:
KvRK feb07
Powered by Blogger