Titel
31 October 2018
Culilied: Pumpkin Soup
Kate Nash - Pumpkin Soup

Recept voor pompoensoep met gepofte knoflook

nodig:
- 2 bollen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- 1 pompoen
- 2 uien gesnipperd
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 liter kippen bouillon
- 3 eetlepels verse oregano fijngehakt
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- Zout en peper

bereiden:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Verwijder het buitenste velletje van de knoflookbollen en leg deze op een vel aluminiumfolie
- Giet een flinke scheut olie over de bollen en leg de takjes tijm bij de knoflook
- Vouw de aluminium om de knoflookbollen tot pakketjes, leg ze op de bakplaat en zet in de oven voor 50 minuten tot de knoflook zacht geworden is
- Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes, snijd de rode peper fijn en de pompoen in kleine stukken
- Verwarm een beetje olie in de pan en doe de uisnippers in de pan, bak langzaam glazig, dus de ui niet laten bakken/kleuren
- Voeg de paprika en de rode peper toe en daarna de pompoenblokjes
- Voeg de theelepel gemalen koriander toe en roer door de pompoenblokjes
- Giet daarna de kippenbouillon erop ( 1 liter water plus 2 bouillonblokjes)
- Laat lekker pruttelen tot de pompoen zacht geworden is
- Knijp dan de zacht geworden knoflookbollen uit en voeg de zachte geroosterde knoflookpuree toe aan de soep
- Blender met een staafmixer tot een fijne gladde soep
- Voeg aan het eind de gehakte oregano toe en breng op smaak met zout en flink wat peper

Labels:

Comments: Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]





<< Home
Info
www.radiokees.nl
envelop e-mail
podcast

Subscribe to
Posts [Atom]

Delen

Follow radiokees on Twitter



Archives

credits:
ontwerp:
KvRK feb07
Powered by Blogger