Titel
11 December 2019
Culilied: Verjaardagstaart

Cibo Matto - Birthday Cake

nodig:
150 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
250 g tarwebloem
½ tl zout
125 g witte basterdsuiker
1 middelgroot ei
250 g mascarpone
75 g lemon curd
500 g verse Nederlandse aardbeien
3 blaadjes gelatine
1 el fijne kristalsuiker
2 el water

benodigdheden:
taartvorm met kartelrand (Ø 28 cm)
bakkwastje
2 houten sateprikkers 20 cm

bereiden:
    Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het zout, de basterdsuiker en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in met boter. Duw het deeg in de vorm zodat de hele vorm, inclusief de opstaande randen, bedekt is. Bak de bodem in ca 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
    Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel over de taartbodem. Maak de aardbeien schoon en snijd de kleine doormidden en de grotere in kwarten. Leg de aardbeien in cirkels op de taart. Werk van buiten naar binnen. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Los in een steelpan op laag vuur de fijne suiker op in water. Zet het vuur meteen uit als de suiker is opgelost. Het water mag niet te heet worden. Knijp de gelatine uit en los op in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met een bakkwastje met het mengsel.
    Knip uit gekleurd papier driehoekige vlaggetjes en plak ze aan een stuk keukentouw. Splijt de niet puntige kant van de sateprikkers een stukje met behulp van en mes en klem de uiteinden van het vlaggenlijntje ertussen. Schrijf op de vlaggetjes een feestelijke boodschap [Kees 60!]. Zet de vlaggenlijn op de taart.

Labels:

Comments: Post a comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home
Info
www.radiokees.nl
envelop e-mail
podcast

Subscribe to
Posts [Atom]

Delen

Follow radiokees on TwitterArchives

credits:
ontwerp:
KvRK feb07
Powered by Blogger